Dzień ziemniaka czyli bulwowy zawrót głowy

dzien-bulwy-17Zakończyła się realizacja projektu grupy nieformalnej Wesołe Kózki działającej we współpracy ze stowarzyszeniem Rokitnik  ”Dzień ziemniaka czyli bulwowy zawrót głowy”. Co się działo w projekcie ? Mnóstwo ziemniaczanych atrakcji czekało na mieszkańców Kóz.

Podczas pierwszego spotkania ulepiono przepyszne pierogi z ziemniakami. Kolejne spotkanie to istne ziemniaczane szaleństwo… Mnóstwo zabaw ziemniaczanych : bulwowa koszykówka, ziemniaczany kelner, traf do celu itp. Dzieci i młodzież wykonały obrazki z ziemniaczanych pieczątek, udekorowały również ziemniaki – powstała ziemniaczana rewia mody, część kartofli otrzymała nawet zacne imiona. W między czasie w kuchni panie szykowały pyszne ziemniaczane przekąski : placki ziemniaczane, lane kluski z ziemniaków oraz to co dzieci lubią najbardziej : frytki :) Na zakończenie zabaw odbył się konkurs plastyczny pt. : mój ziemniak.  Wszyscy uczestnicy zabaw zgodnie stwierdzili, że zabawy były udane.

Projekt dofinansowany w ramach Funduszu AKUMULATOR SPOŁECZNY, ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich

Kategoria: Wiadomości
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.